Yksityiset lentopalvelut

Yksityiset lentopalvelut

Yksityiset lentopalvelut ovat viime vuosien aikana yleistyneet Suomessa. Etenkin isommat ryhmät ja yritykset hyödyntävät yksityisiä lentopalveluja, sillä ne saattavat olla joskus paljon parempi ratkaisu kuin reittilentoja järjestävien yhtiöiden kanssa toimiminen. Yksityisten lentopalveluiden käyttämisessä on monia etuja, ja ne saa räätälöityä juuri itsensä näköiseksi. Tämän ansiosta lentomatkailusta voi nauttia uudella tavalla. Yksityisellä koneella lentäminen voi olla paljon varmempi vaihtoehto reittilentoihin verrattuna, ja perille päästään paljon useammin täysin aikataulujen mukaisesti ilman ongelmia.

Yksityisen lentoyhtiön käyttö tuo matkaan tarvittavan ripauksen luksusta kilpailukykyisin hinnoin. Matkustusmukavuuden lisäksi lennon voi muokata juuri itselleen sopivaksi aikatauluinen päivineen. Yksityiskoneella lentäessä matkustajien ei tarvitse huolehtia turvatarkastusjonoista tai muista hidastavista tekijöistä kentällä. Tavalliset reittilennot ovat usein myöhässä esimerkiksi erilaisten lakkojen takia, ja lentokentillä saattaa esiintyä myös ruuhkia. Viime vuosien arveluttavat sääolosuhteet, omatoimimatkailun tiukat vaihtoaikataulut ja lisääntynyt lentoliikenne ovat nostaneet yhä useammin otsikoihin lentojen massiiviset myöhästelyt ja ongelmat lentokentillä.

Nopea ja yksinkertainen palvelu

Tarkka aikataulu, tärkeä konferenssi tai tarve nauttia loman kaikista hetkistä ovat erinomaisia syitä valita yksityinen lentoyhtiö. Vaikka yksityisetkään koneet eivät voi uhmata sääolosuhteita kaikissa tilanteissa, on perille pääseminen heidän palveluidensa kautta silti erittäin varmalla pohjalla. Erilaiset tärkeät tapahtumat ja tapaamiset eivät välttämättä ole parhaiten sovitettavissa yhteen reittilentojen kanssa. Lentomatkustajan on hyvä huomioida, että pitkät odotukset lentokentillä tai välilaskut kohteissa nostavat lentomatkan kokonaishintaa, sillä rahaa kuluu majoitukseen ja ravintolaan.

Lentomatkustamisen negatiiviset puolet minimoiden matkasta nousevat esiin positiiviset hetket. Asiakkaan ei tarvitse jonottaa turvatarkastuksessa tai kävellä ihmismassojen läpi päästäkseen portille. Yksityisillä palveluilla lentäminen tekee matkustamisesta todella huoletonta, ja asiakas voi olla varma, että on alan parhaiden ammattilaisten käsissä. Yksityisten lentoyhtiöiden lentoemännät, kenttätoiminnoista vastaavat ja asiakaspalvelijat on alansa huippuja, joille tärkeintä on asiakkaiden viihtyminen; unohtamatta palvelua matkan päättymisen jälkeen. Yksityisen lentoyhtiön valinnassa tulee kuitenkin olla tarkkana, sillä alalla toimivien välillä on eroja.

Valitse lentosi viisaasti

Kaikki yksityisten lentojen palvelut ovat asiakkaille räätälöityjä. Halpalentoyhtiöiden pienet penkit, rajoitetut palvelut ja olematon jalkatila ovat saaneet monet pohtimaan henkilökohtaisemman palvelun mahdollisuutta lennoilla. Reittilennoilla saattaa olla todella vaikeaa esittää mitään erityistoiveita varsinkin, jos kyseessä on kiire päästä johonkin. Yksityisissä lentopalveluissa tällaisia toiveita ehdottomasti kuunnellaan. Lisäksi asiakkaalla on suunnitteluvaiheessa mahdollisuus esittää monenlaisia pyyntöjä ja toiveita matkan suhteen. Matkustajien ei myöskään tarvitse huolehtia matkatavaroiden asiattomasta kohtelusta tai niiden hukkumisesta matkalla.

Yksityisen lentoyhtiön tarjoama hinta määräytyy esimerkiksi lennon pituuden, matkustajien lukumäärän, asiakkuussuhteen ja sen perusteella, tilataanko vain yhdensuuntainen vai meno-paluu-lento. Suomessa yksityisten lentoyhtiöiden toiminta on ollut usein lyhytaikaista pienten asiakasmäärien vuoksi, mutta kansainvälisillä markkinoilla niiden suosio on ollut taattua jo pitkään. Osa yksityisistä yhtiöistä tarjoaa asiakkailleen etuja tuovia jäsenkortteja, joihin sisältyy usein verrattain korkea jäsenmaksu. Yksityistä lentoa varatessa on hyvä tutustua yrityksen historiaan, asiakkaiden kokemuksiin ja asiakkaita sitoviin ehtoihin.

Kallista hupia vai kaikkien saatavilla?

Yksityisen yhtiön valinta on halpalentoyhtiöihin verrattuna kalliimpaa, mutta yhä useampi pohtii hinnan ja laadun suhdetta. Moni on valmis panostamaan lomalla tai työmatkalla laatuun, joustavuuteen, palveluun ja aikataulujen pitävyyteen. Yksityiset lennot eivät kuulu vain upporikkaille, ja monet hyödyntävät näitä palveluita ryhmässä tai työmatkojen osana. Tarjouksia kannattaa siis kysyä ja verrata hintoja tavallisiin lentoihin. Joskus muutaman ylimääräisen satasen laittaminen matkaan voi olla sen arvoista, jos ryhmä pääsee nopeasti ja helposti perille.

Muuttunut matkailu on tehnyt monelle matkalla olosta tärkeän vaiheen. Moni on valmis panostamaan hieman enemmin miellyttävään lentokokemukseen, jolloin ensimmäiset päivät kohteessa eivät kulu toipuen lennon rasituksista. Lasillinen samppanjaa, gourmet-kokin suunnittelema menu, tilaa jaloille ja miellyttävät penkit ovat vain osa mukavuutta, joita yksityiset yhtiöt voivat parhaimmillaan tarjota asiakkailleen. Työmatkoilla yksityiset yritykset puolustavat paikkaansa, sillä tällöin myöhästelyjen minimointi vähentää kustannuksia, ja nopea, kivuton siirtyminen kokouspaikkaan pitää henkilökunnan mielialan virkeänä ja työmotivaation korkeana.

Yksityislentoja kohtuullisilla kustannuksilla

Yksityisten lentojen hinnat muodostuvat kokonaisuudesta. Toisin kuin reittilentoyhtiöillä, on pienillä järjestäjillä mahdollisuus reagoida nopeammin alan hinnanmuutoksiin. Yksityisiä lentopalveluita tarjoavilta yhtiöitä voi pyytää tarjouspyynnön ja kilpailuttaa useamman yrityksen palveluita. Tarjouspyyntöihin on hyvä sisällyttää yksityiskohtaiset toiveet ja kertoa tarkemmin matkan luonteesta. Mahdollisuudet vastata asiakkaan vaatimuksiin ja tarjouspyyntöihin ovat joustavat, sillä yritykset on suunniteltu pienryhmille, toisin kuin satoja ihmisiä reiteillä lennättävät yritykset. Kaikki yksityiskoneet eivät ole luksusta pursuavia, vaan tarjolla on kohtuuhintaisiakin vaihtoehtoja.

Yhteenveto

Yksityiset lentopalvelut voivat tarjota asiakkailleen ensiluokkaista palvelua ja räätälöityjä paketteja. Matkan tekemisen ei tarvitse olla ahdistavaa sullotussa penkissä kärsimistä. Asiakkaan ei tarvitse huolehtia ylimääräisistä kuluista tai viivästyksistä. Varsinkin ryhmille tämä vaihtoehto voi olla edullinen ja tehokas ratkaisu. Monet palvelut tarjoavat paketeilleen kiinteitä hintoja, joten ylimääräisiä kustannuksia ei synny. Yksityiset lentopalvelut eivät siis ole vain rikkaiden etuoikeus, vaan ne voivat hyvinkin olla tavallisen lompakon ulottuvissa. Olisiko seuraava lomasi täyteläinen jo lentokentältä alkaen, joka hetkestä nauttien?

adminy

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *