Matkalentokoneet

Matkalentokoneet

Maailman suurimmat matkustajalentokoneet – Airbus ja Boeing vastakkain

Maailman ensimmäinen lentokone kehitettiin jo vuonna 1903, jolloin Wrightin veljesten kehittelemä kone lensi 12 sekunnin ajan ilmassa. Kehitys oli kuitenkin nopeaa, sillä jo ensimmäisen maailmansodan aikana taivaalla liiteli vihollisia pelottelevia lentokoneita. Nykymallisen matkustajalentokoneen malli alkoi muokkautua 1970-luvulla, jolloin alettiin rakentaa yhä suurempia ja parempia, matkustajakäyttöön soveltuvia lentokoneita. Nykyään suurimmat lentokoneet pystyvät kuljettamaan kerralla useita satoja matkustajia tuhansien kilometrien mittaisilla mannertenvälisillä lennoilla. Matkustajien lisäksi koneiden uumeniin mahtuu suuri määrä rahtitavaraa.

Matkustajien viihtyvyys on lentoyhtiöille tärkeää, joten siihen panostetaan kunnolla. Lentokoneen sisälle rakennetaankin erilaisia virkistystiloja. Joskus viihtyvyyden varmistamiseksi koneen sisälle saatetaan rakentaa jopa kasino. Kovin halpaa lystiä tällaisessa koneessa matkustaminen ei tosin ole. Seuraavassa kerromme kahdesta maailman suurimmasta matkustajakäyttöön tarkoitetusta lentokoneesta. Näiden lisäksi esittelemme vielä venäläisen Antonov An-225 lentokoneen, jota pidetään maailman suurimpana lentokoneena. Se pystyy kuljettamaan jopa toisia lentokoneita sisässään. Tervetuloa siis matkalle suurien lentokoneiden pariin, toivottavasti viihdytte matkalla!

Airbus A380

Maailman suurin matkustajalentokone Airbus A380 on eurooppalaisen lentokonevalmistaja Airbusin käsialaa. Kokonaan kaksikerroksinen A380 valmistui vuonna 2005 ja kaupallisen liikenteen se aloitti vuonna 2007. Suurimpia asiakkaita ovat muun muassa Singapore Airlines, Emirates sekä Air France. Kyseisen mallin tuotanto on ollut usein myöhässä. Yhden koneen hinta on suurimmillaan noin 337 miljoonaa dollaria, joten ihan pikkurahalla konetta omaan varastoon ei ole mahdollista ostaa. A380:n lähin kilpailija on Boeing 747, joka piti kärkipaikkaa liki 40 vuoden ajan.

Airbus A380 on 73 metriä pitkä ja sen siipien kärkiväli on miltei 80 metriä. Se pystyy kuljettamaan 853 matkustajaa. Normaalisti A380 kuljettaa reilua viittäsataa henkilöä kolmessa eri luokassa. Näin jää enemmän tilaa erilaisille viihdyke- ja virkistystiloille. Moottoreina toimii neljä Rolls-Roycen toimittamaa moottoria, joiden ansiosta kone pystyy lentämään kerralla 15 000 kilometriä. Suurin lentokorkeus on 13 115 metriä. Valtavan kokonsa johdosta A380 tarvitsee yli kolmen kilometrin pituisen kiitoradan sen ollessa täydessä kuormassa.

Boeing 747

Lempinimellä Jumbo Jet tunnettu Boeing 747 oli maailman suurin matkustajalentokone vuodesta 1969 aina vuoteen 2007, jolloin Airbus A380 syrjäytti sen. Lentokonepiireissä legendan mainetta nauttiva 747 lensi ensilentonsa vuonna 1969. Alkuvuonna 1970 PanAm alkoi liikennöidä 747:llä. Koneen ansiosta mannertenvälisten lentojen hinnat madaltuivat, sillä koneeseen mahtui enemmän matkustajia. 747 on yli 2,5 kertaa suurempi kuin Boeingin ensimmäinen suihkulentokone, joka rakennettiin kymmenen vuotta aiemmin. 747:n valmistaminen jatkuu yhä, ja vuoteen 2017 mennessä niitä oli valmistettu yli 1500 kappaletta.

Tähän osittain kaksikerroksiseen matkustajakoneeseen mahtuu parhaimmillaan jopa 600 matkustajaa. Se on mallista riippuen yli 70 metriä pitkä, ja siipien kärkiväli on noin 65 metriä. Koneen neljä moottoria mahdollistavat lentämisen miltei äänennopeudella. Maksimikuormalla suurin toimintamatka on reilu 14 000 kilometriä. Boeing 747-koneesta on tehty myös muita versioita esimerkiksi pelkkään rahtikäyttöön, Nasan ja Yhdysvaltojen armeijan käyttöön. Yhdysvaltain presidentin Air Force One on 1990-luvusta lähtien ollut kustomoitu 747. Nasa on käyttänyt yhtä 747 erikoisversiota avaruussukkuloiden siirtämiseen,

Antonov An-225

Vertailun vuoksi esittelemme myös maailman suurimman rahtikoneen, venäläisen Antonov An-225:n. Konetta on valmistettu ainoastaan yksi kappale, vaikka sille on kova kysyntä sen suuren rahtikapasiteetin vuoksi. Vuonna 2016 Kiina ilmoitti sopineensa Ukrainan kanssa, että koneiden rakentaminen aloitetaan uudelleen. An-225 pystyy kuljettamaan rahtia maksimissaan 250 000 kiloa. Tosin silloin sen toimintamatka putoaa normaalista 15 000 kilometristä noin 4500 kilometriin. Alunperin kone suunniteltiin kantamaan avaruussukkula Burania. Parhaiten kone soveltuukin suurien ja muuten vaikeasti liikuteltavien kuormien siirtämiseen.

Antonov An-225 konetta liikuttaa peräti kuusi Lotarev D-18T moottoria, ja lentoon päästäkseen se tarvitsee reilun kolmen kilometrin mittaisen kiitoradan. Koneella on pituutta 84 metriä ja sen siipien kärkiväli on miltei 90 metriä. Nopeimmillaan se liikkuu reilun 850 kilometrin tuntivauhtia. Suurin lentokorkeus on 11 kilometriä. Miehistö koostuu kuudesta henkilöstä. Jos koneella haluaisi kuljettaa matkustajia, heitä mahtuisi kyytiin 1500 kappaletta. Suurin lentoonlähtöpaino on jopa 640 000 kiloa. Koneella pystyy kuljettamaan jopa toisia lentokoneita.

Jättikoneilla matkustaminen on luksusta

Suuriin matkustajakoneisiin voidaan niiden suuren koon vuoksi rakentaa ylellisyyksiä, joista pienemmissä koneissa on turha uneksiakaan. Esimerkiksi tavallisessa Airbus A380-koneessa rahalla saa esimerkiksi pienen huoneen omalla sängyllä. Näin edes pitkä mannertenvälinen lento ei pääse väsyttämään matkaajaa. Kovin moni ei näihin suurimpiin koneisiin pääse, sillä niitä käytetään lähinnä juuri mannertenvälisillä lennoilla, eikä kaikilla lentoyhtiöillä ole niitä edes käytössä. Esimerkiksi Finnairilla suurin käytössä oleva kone on Airbus A350-900, johon mahtuu enintään 336 matkustajaa.

Suurten matkustajakoneiden tulevaisuus

Suurten matkustajakoneiden valtataistelu on käytännössä kahden eri koneen välinen mittelö. Viime vuosina A380 on ollut yhä enemmän niskan päällä, ja 747:n valmistusmäärät ovat laskeneet. Syynä on muun muassa se, että A380 on suurempi ja energiatehokkaampi. Onkin mielenkiintoista seurata, valmistaako Boeing 747:stä seuraavan sukupolven lentokoneen, joka on vieläkin suurempi ja tehokkaampi, ja siinä samalla ottaa takaisin maailman suurimman matkustajakoneen tittelin. Ainakin tällä hetkellä näyttää, että Airbus A380 tulee hallitsemaan kamppailuja, vaikka tuotannossa onkin ollut häiriöitä.

adminy

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *