Maailman hulppeimmat lentokoneet

Maailman hulppeimmat lentokoneet

Lentomatkustaminen on kehittynyt vuosien saatossa huimasti. Kun reittilennot alkoivat yleistyä 1950-luvulla, pidettiin lentämistä ylellisenä matkustustapana, johon pääosin vain liikemiehillä ja poliitikoilla oli varaa. Lennon ateriat tarjoiltiin posliiniastioista, juomat juotiin kristallilaseista ja jopa tupakointi koneen sisällä oli arkipäivää. Kun lentoyhtiöiden määrä alkoi kasvaa ja kilpailu tiukentua, jäivät lippujen hintaan aikaisemmin kuuluneet ylellisyydet, kuten ruokailu, hiljalleen pois. Lentomatkustaminen yleistyi aiempaa edullisempien hintojen vuoksi nopeasti ja siitä tuli niin sanotusti tavallisen kansan tapa matkustaa.

Nykypäivänä monelle lentokoneella matkustaminen luo automaattisesti mielikuvan pienistä ahtaista istuimista, välttävän makuisesta ruoasta ja niukasta palvelusta. Lentokonematkustaminen nähdään matkustusmuotona paikasta a paikkaan b, eikä ylellisiä palveluita edes oleteta olevan tarjolla. Monen yllätykseksi mahdollisuuksia luksusluokan lentomatkailuun on kuitenkin tarjolla pilvin pimein. On niin hyttimatkustusta kuin ateriapalveluitakin, ja monet lentoyhtiöt ovat rakentaneet koneisiinsa jopa kylpyläpalveluita matkustajiaan hemmottelemaan. Tässä artikkelissa esittelemme osan maailman hulppeimpiin kuuluvista lentokoneita sekä niiden matkustajilleen tarjoamista ylellisyyksistä.

Etihad Airways

Etihad Airwaysin Airbus 380 -lentokone on maailman kärkiluokkaa ylellisten lentokoneiden saralla. Se tarjoaa jokaiselle ykkösluokassa matkustavalle henkilölle oman yksityisen hytin ylellisine sisustuksineen ja televisioineen. Ja jos matkalle lähtee esimerkiksi puolison kanssa, voi Airbus 380:n kaksi yksityishyttiä myös yhdistää yhdeksi isoksi hytiksi, josta löytyy niin sängyt kuin sohvakin. Lisäksi matkustajille on hytissä tarjolla muun muassa hedelmiä ja torkkupeittoja. Yksityishyteissä pitkäkin lentomatka kuluu mukavasti syöden, lepäillen ja vaikka televisiota katsellen.

Aivan omassa luokassaan painii kuitenkin Etihad Airwaysin tarjoama Residence-hyttiluokka, joka on ainoa laatuaan maailmassa. Tämän hyttiluokan valitessaan saa matkustaja lentokoneesta aivan oman asunnon. Ylellisesti sisustetusta asunnosta löytyy muun muassa makuuhuone televisioineen, erillinen olohuone ruokailupöytineen ja televisioineen, yksityinen wc ja jopa suihkutilat kylpytuotteineen ja hiustenkuivaajineen. Henkilökohtainen hovimestari on residence-sviitin asukkaiden käytettävissä koko lennon ajan ja sviitin hintaan kuuluu myös muun muassa lentoyhtiön järjestämä yksityiskuljetus lentokentälle, lounge-palvelut sekä yksityinen lähtöselvitys.

Qatar Airways & Cathay Pacific

Qatar Airwayskin tarjoaa asiakkailleen aivan uudenlaista lentomatkustamista ylellisillä palveluillaan. Ykkösluokan matkustajat voivat vaihtaa vaikka yövaatteisiin heti koneeseen tultuaan, sillä lentoyhtiö tarjoaa matkustajilleen muun muassa ylelliset italialaiset yövaatteet ja tossut, joihin kietoutuneena on ihana painaa pää tyynyyn lentokoneen sängyssä. Hyvien unien lisäksi lennolla voi nauttia esimerkiksi julkkiskokkien suunnittelemasta menusta, Qatar Airwaysin oman viinimestarin viinisuosituksista sekä kuuluisista Laduréen macaron-leivoksista. Meno-paluu lento Qatar Airwaysin ykkösluokassa Lontoosta Qatarin Dohaan maksaa noin 6300 euroa.

Cathay Pacific on hongkongilainen lentoyhtiö, joka niin ikään on kunnostautunut ylellisyyden tarjoamisessa matkustajilleen. Cathayn ykkösluokan suunnitteluun on osallistunut arkkitehtitoimisto Foster & Partners Lontoosta. Ykkösluokan matkustajille on tarjolla koneessa muun muassa tilava, henkilökohtainen kaappi tavaroiden säilytystä varten. Kaikilla matkustajilla on myös käytössään oma viihdejärjestelmä, jonka varustukseen kuuluu taustaääniä tehokkaasti vaimentavat BOSE-kuulokkeet. Cathay tarjoaa Qatar Airwaysin tapaan matkustajille myös omat pyjamat lennolla nukkumiseen ja virkistäytymiseen matkustajille on tarjolla Australiasta lähtöisin olevan Aesop-kosmetiikkamerkin hygieniatuotteita.

All Nippon Airways & American Airlines

All Nippon Airways on japanilainen lentoyhtiö, joka haluaa tarjota asiakkailleen ennen kaikkea rentouttavan lentokokemuksen. Tästä syystä kaikki ykkösluokan matkustajat saavat oman niin kutsutun karsinansa, joka on erotettu muista matalilla seinillä. Seinät antavat matkustajalle sekä äänisuojan että näkösuojan ja mahdollistavat näin rentoutumisen karsinan makuuasentoon säädettävässä istuimessa. Lisäksi matkustaja saa nauttia omasta viihdejärjestelmästä, johon kuuluu esimerkiksi 23-tuumainen LCD-näyttö, videoita, musiikkia, pelejä ja jopa 170 elokuvaa. Tavaroiden säilytystä varten karsinasta löytyy henkilökohtainen kaappi.

American Airlines -lentoyhtiön koneet ovat liikemiesten kovassa käytössä ja sen huomaa myös yhtiön Boeing 777 -koneiden ykkösluokasta. American Airlinesin ykkösluokka tunnetaan yleisesti nimellä Flagship Suite ja se on räätälöity palvelemaan erityisesti erilaisia työnteko- ja kokoustarpeita. Koneen ykkösluokan istuimet ovat sekä säädettävissä makuuasentoon että käännettävissä vastakkain ja niiden väliin on mahdollista koota esimerkiksi ruokailua tai kokousta varten pöytä. Lisäksi matkustajan tilasta löytyy useita eri pistorasioita eri laitteille, oma televisio ja säädettävä pöytätaso.

Singapore Airlines

Singapore Airlinesin ykkösluokassa lennettäessä ei todellakaan tarvitse murehtia kanssamatkustajien puheensorinasta tai läikkyvistä juomista. Lentoyhtiö tarjoaa ykkösluokassa matkustaville asiakkailleen kaikille oman, liukuovella suljettavan hytin lennon ajaksi. Hytistä löytyy muun muassa oma sänky ja makuuasentoon säädettävä istuin. Hytin pienestä koosta huolimatta tilaa löytyy myös yhdelle vieraalle. Ruokailukin on luksusta Singapore Airlinesilla, sillä jokaisen ykkösluokan matkustajan gourmet-ruoka valmistetaan yksilöllisesti tämän toiveiden mukaisesti. Ylelliset viinit ja samppanjat nautitaan Singapore Airlinesilla perinteitä kunnioittaen kristallilaseista.

Emirates

Emirates-lentoyhtiö operoi Yhdistyneiden arabiemiirikuntien suurimmasta kaupungista Dubaista, joten heille luksus on hyvinkin tuttu käsite. Emiratesilla matkustaessa alkavat ylellisyydet jo ennen lentomatkaa, kun matkustajat kyyditetään lentokentälle. Kentällä heidät saatetaan yksityisiin, liukuovella suljettaviin lounge-tiloihin, joista löytyy muun muassa peilipöytä, vaatekaappi ja minibaari. Lennon aikana matkustajat voivat nauttia koneen tarjoamista ylellisistä suihkuista ja spa-palveluista. Myös ostosten ystäviä on Emiratesilla ajateltu, sillä matkatavaroiden maksimipaino on lentoyhtiöllä hurjat 50 kiloa tavanomaisen 20-22 kilon sijaan

adminy

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *